Evander Holyfield Magyarországon van
Visszajáró vendég.
Az igazi luxust keresők, ha síelésről van szó, ritkán gondolnak a Magas-Tátrára, hiszen a vasfüggöny mögötti területeken, így Szlovákiában eddig nem nagyon volt divat az igazi luxusszálloda-fejlesztés. Mára azonban nagyot változott a vidék, a Kempinski pedig megmutatta, milyen is egy igazi szlovák síparadicsom.
Világos pörkölésű, speciality kávék illatától sűrűsödik a budapesti levegő. Egyre nagyobb a jó kávéra szomjazó vendégkör, és mind összetettebb a kávékkal szemben támasztott követelményrendszer is. Az utóbbi egy évben nyílt újhullámos kávézókból kerestünk fel néhányat.
A Kempinskiből a Zsidai Roy-féle étteremcsoporthoz szerződött Orbán Ráhel, a miniszterelnök lánya – írja a Bors.
A Kempinski Hotel Corvinus Budapest az első ötcsillagos szálloda, amely csatlakozott a Hotelstars minősítőrendszerhez, az erről szóló tanúsítványt hétfőn vette át Emile Bootsman igazgató Kopócsy Andreától, a Magyar Szállodaszövetség tiszteletbeli elnökétől.
Az anyaországi és a határon túl élő magyaroknak együtt, vállvetve kell előre haladniuk - olvasható abban a hétfőn közzétett meghívóban, amelyben Tőkés László, az Európai Parlament alelnöke, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnöke "korszakzáró sajtófogadásra" várja a sajtó személyiségeit december elsejére.
„Úgy csinálnak, mintha filmsztár lennék!” – viccelődött Nobuyuki Matsuhisa a Kempinski Hotelben megtartott csütörtöki sajtótájékoztatón, budapesti étterme beharangozójakor. Rogán Antal belvárosi polgármester s Andy Vajna filmproducer között ült a mester és mosolyogva fogadta a magyarok érdeklődését. A világhírű mesterszakácsot a hvg.hu kérdezte a sikere receptjéről.
Akinek van kutyája, tudja, hogy Budapesten még mindig kompromisszumokra kényszerül a gazdi, ha négylábú kedvencét magával viszi a városba. Nem mindenhol szeretik a kutyás vendégeket, mert az üzlettulajdonosok, étteremvezetők és egyéb szolgáltatók tartanak a nem kutyás vendégek reakcióitól.
Egyre bővül a tavaszi zöldségek köre, most már az újburgonya is megfizethető és a spenót sem melegházi, úgyhogy érdemes belőlük valami különlegeset is alkotni.
A budapesti luxusszállodák éttermeivel ismerkedő sorozatunk következő állomásán, a Kempinski Hotel Roland Holzer vezette éttermébe, a Ristorante Giardinóba tértünk be néhány fogásra.